Ersoy Tekin

Zirkonyum Diş Nedir ?

Zirkonyum diş kaplamalar son yıllarda diş hekimliğinde en sık kullanılan kaplama türü olmuştur. Standart metal altyapılı porselen kaplamalarda altyapı olarak metal kullanıldığı için estetik ve diş eti problemleri yaşanabilmekteydi. Zirkonyum kaplamalar sayesinde en yüksek estetik ve dayanıklılığın yanında yüksek doku uyumu standartlarını da yakalamış oluruz.

Zirkonyum ile restore edilmiş üst çene vakası

Zirkonyum dişin avantajları nelerdir ?

  • Doku dostudur ve metal alerjisi olan hastalarda uygulanabilir.
  • Dayanıklıdırlar ve aşınmaya karşı oldukça dirençlidirler.
  • Dijital diş hekimliğine uygun bir materyal olması sebebiyle çok hızlı sonuçlar alınabilir.
  • Tek üye kaplamadan uzun köprülere kadar oldukça geniş bir kullanım şekli vardır.

Zirkonyum diş nasıl yapılır ?

Tanı aşamasında detaylı muayene yapılmalı ve mevcut dişe zirkonyum kaplama olup olmayacağına karar verilmelidir. Anestezi işlemi yapılır ve dişten belli miktarda aşındırmalar yapılarak şekillendirme tamamlanır. Daha sonra ölçü işlemine geçilir ve alınan kayıt laboratuvara iletilir aynı seansta gerekli ise hastaya geçici diş de yapılabilir. Daha sonra laboratuvardan gelen iş hasta ağzında prova yenildikten sonra ya aynı seansta bütün iş yerinde geçirmiş ya da yapıştırma için ayrı bir seans daha oluşturulur.

Zirkonyum kaplamanın ömrü ne kadardır ?

Zirkonyum kaplama hassasiyet içeren bir üretim sürecine dahildir. Profesyonel ellerde üretilen zirkonyum kaplamalar hasta bakımı ve düzenli kontroller yapıldığı takdirde yıllarca ağız içerisinde sağlıkla hizmet edebilirler.

Zirkonyum kaplamalar ile Hollywood smile çalışması

Zirkonyum kaplama acılı bir işlem midir ?

Zirkonyum kaplama işlemi sırasında lokal anestezi uygulanacağı için herhangi bir ağrı söz konusu değildir. Yalnızca prova seanslarında eğer diş canlı ise sıcak soğuk hassasiyeti görülebilir. Genel olarak acısız bir işlemdir.

Zirkonyum diş zararlı mıdır ?

Zirkonyum malzemesi doku dostu bir malzemedir. Diş eti uyumu metal altyapılı kaplamalara göre oldukça iyidir. Hatta metal alerjisi olan hastalarda da rahatlıkla zirkonyum kaplamalar kullanılabilir

Zirkonyum kaplama bakımı nasıl yapılır ?

Genel ağız ve diş bakımından farklı bir bakıma ihtiyaç duyulmaz. Eğer uzun köprüler mevcutsa diş fırçasına ek olarak ağız duşlarıyla da bakım iyileştirilebilir ve kaplamaların uzun yıllar ağızda kalması sağlanmış olur.